Plagiatorii, Cluj Arena şi un simbol care nu trebuie politizat !

În ianuarie 2019 am învăţat o lecţie de comunicare de la un jurnalist clujean cu experienţă, fan al Universităţii Cluj, care după ce am solicitat schimbarea numelui stadionului <<Cluj Arena>> în <<Ion Moina>>, mi-a amintit că această schimbare nu trebuie să o solicite politicienii, ci suporterii şi că există o iniţiativă în acest sens, fanii „U” Cluj optând iniţial pentru numele legendei Doctor Mircea Luca.

Greşeala mea a fost atunci că nu mi-am făcut bine subiectul de comunicare şi nu am verificat profesionist cererile anterioare dar şi că am opinat pe o speţă care aparţine suporterilor, nu nouă politicienilor. Chiar şi în acest context, subiectul a prins unele rădăcini în media locală şi naţională:

Solicitarea mea era următoare:

„Atlet, profesor, multiplu campion național și balcanic la 100 m, Ion Moina este un simbol pentru Cluj dar și un nume de campion care a insuflat perseverență, performanță și onoare tuturor clujenilor care au activat pe stadionul Ion Moina.


În 2011, Alin Tișe și majoritatea consilierilor județeni au decis să abandoneze tradiția în favoarea banilor. Binențeles că puterea unui simbol este mai mare decât o lăcomie administrativă, stadionul rămânând cu identitatea pierdută dar și fără bani în traistă.


Un vechi proverb românesc ne învață că `nu în mult stă bunul, ci în bun stă multul` prin urmare, având în vedere tradiția și onorabilitatea numele Ion Moina dar și utilitatea pistelor de atletism pe care pot fi organizate competiții olimpice, le solicit consilierilor județeni cât și președintelui Alin Tișe să susțină redobândirea identității pierdute a stadionului clujenilor. Nicio sumă de bani nu poate înlocui tradiția și mândria numelui marelui nostru campion, Ion Moina.

Solicitarea vine și în contextul în care în acest an, clubul clujenilor, ”Universitatea Cluj”, sărbătorește centenarul, un club la a cărui patrimoniu istoric este asociat și Ion Moina!” asta am propus anul trecut.

După opt luni, gaşca de intruşi cocoţată politic copiază într-un mod absolut penibil şi nesimţit iniţiativa, fără să verifice status-ul speţei, fără să aibă minim bun simt să amintească că ideea iniţială a fost lansată de altcineva.

Cât de penibil să fii să plagiezi o idee, o iniţiativă, apoi să nu scrie nicio publicaţie despre ea, cu excepţia intrusului care a jignit clujenii şi care postează pe site-ul personal „ştiri” din sediul partidului, uneori jignind activiştii filialei chiar din sediul de partid…

You may also like

1 comment

Sebastian noiembrie 11, 2019 at 6:34 am

La Rio, parca mai venim de-acasa! Cu tusa de aur, manuitoarele noastre de spada si-au spalat cu bRio (si putin noroc!) rusinea de la individual, cucerind un aur nesperat, la care nu indraznise nimeni nici macar sa se gandeasca. Gellu Dorian, o suta de maestrii si un discipol: crochiuri lirice, Cluj-Napoca, Editura Junimea, 2016, 111 pag.

Reply

Leave a Comment