BLOOMBERG confirmă: România, din nou putere agricolă!

Prestigioasa publicaţie Bloomberg, constată într-o analiză cu titlul „Canalul Morții”, este acum o poartă economică pentru Europa de Est, că producţia agricolă din România şi Bulgaria a crescut mult în ultimii ani.

„Canalul de la Dunăre până la portul Constanța, denumit «Canalul Morții» este notoriu în istoria României. Mii de prizonieri politici au murit pentru a-l porni și un dictator sever a falimentat țara pentru a lucra la finalizarea lui.

Astfel, la treizeci de ani după încheierea comunismului, canalul a ajutat la transformarea unora dintre cele mai sărace state membre ale Uniunii Europene, în cei mai mari exportatori de grâu.

Simbolul opresiunii și al vanității totalitare este acum un exemplu al transformării unei țări care a îndurat unele dintre cele mai dure condiții în timpul Războiului Rece”, scriu jurnaliștii de la Bloomberg.

Jurnaliştii de la bloomberg.com au mai precizat că prin creşterea producţiei agricole, România a devenit un element cheie pentru alte țări din regiune:


„De la aderarea la UE în 2007, fermierii locali și-au îmbunătățit stocurile de semințe, au cumpărat utilaje noi și au sporit producția cu subvenții agricole euroepene. Producția depășește cererea internă, România fiind, de asemenea, un element cheie pentru alte țări din regiune care fac parte din piața deschisă a UE” au mai completat jurnaliştii bloomberg.com

Prin urmare, se pare că politicile agricole ale ministrului Petre Daea nu au fost tocmai rele, ci dimpotrivă, performante la nivel european!

You may also like

Leave a Comment