Histrionului liberal, așa-zis economist…


De câteva ore se dezbate imbecilitatea așa-zisului mare economist liberal, un histrion politic.

Trebuie precizate următoarele:

1. PNL, prin finanțistul șef histrion, demonstrează că nu reușește să aibă nicio viziune limpede a unui proiect pentru țară. Histrionul nu înțelege rostul pompierilor, medicilor, profesorilor, polițiștilor sau funcționarilor publici într-o societate…

2. Voucherele de vacanță au fost o gură de oxigen pentru operatorii din turism în ultimii ani dar histrionul ce să înțeleagă?!?

3.  Voucherele de vacanţă au determinat creșterea numărului operatorilor care au depus cereri de licenţiere la Ministerul Turismului cu aproximativ 60%, practic scoțând la lumină o parte din economia care funcţiona la negru…

4. Histrion nesimțit, oare „privilegiați ai societății” sunt profesorii care educă elevii și medicii care ne salvează părinții?

În completarea altor declarații recente sau mai vechi ale liderilor PNL și ale histrionului așa-zis economist, conform ultimelor date/prognoze oficiale ale EUROSTAT:

1. În 2016, cele mai ridicate ponderi (ale bugetarilor din totalul salariaților) erau înregistrate în Suedia (29% din totalul angajaţilor), Danemarca (28%), Finlanda (25%), Estonia (23%), Lituania, Franţa şi Ungaria (toate cu 22%).

Cele mai reduse ponderi din Uniunea Europeană sunt în Germania (10%), Luxemburg (12%), Olanda (13%), Italia (14%), Portugalia, Irlanda şi Spania (toate cu 15%) şi România (puţin peste 15%)! PRIN URMARE, ROMÂNIA NU ARE UN NUMĂR EXAGERAT DE BUGETARI LA NIVELUL UE!

2. Să-i spună cineva histrionului că nu numărul bugetarilor este problema, ci LEGISLAȚIA ÎNCÂLCITĂ, BIROCRAȚIA. Este corect, că pentru 12 acte distincte necesare pentru a depune o cerere la ANAF, sunt 12 locuri de muncă pentru 12 oameni dar dacă îi dai afară pe cei 12 nu rezolvi problema… Soluția, greu de implementat, ușor de teoretizat este: simplificarea legislației și a procedurilor…

You may also like

Leave a Comment